Kan du åpne en nettbutikk med Site123?

Site123 har en enkel nettbutikkfunksjon som egner seg beste for små butikker som markedsfører et lite utvalg av produkter. Men denne løsningen er veldig begrenset i forhold til WooCommerse eller Shopify. Men vi skal se litt nærmere på hvilke muligheter du har med Site123.

BetalingsintegreringVipps, Klarna, Visa, MasterCard, Paypal
UnderkategorierJa
FraktberegningJa
HurtigkasseNei
TilpasningVeldig få alternativer


Enkel integrering

Når du logger deg inn på Site123 er det veldig enkelt å legge til nettbutikkfunksjonen. For å opprette betalingsmetoder må du derimot ha minimum en Advanced konto som koster rundt 57 kroner måneden om du betaler årlig.

Du kan integrere Vipps på følgende måter: 

  • Manuell betaling til telefonnummer 
  • Integrering i kassen

Forsjellen på disse to metodene er at kunden må betale manuelt utenom nettbutikken om ikke Vipps integreres. Ved integrering må du ta kontakt med Vipps for å få tak i kildekoden. Dette får du enkelt ta i om du kontakter Vipps her

Ellers er det veldig enkelt å opprette betaling med Paypal og Stripe, to av de vanligste betalingsformene på nettbutikker. Stripe tilbyr blant annet Klarna check-out, som er ypperlig å ha som betalingsmetode derom du selger dyre varer. Da får kunden en faktura kontra at de betaler for forskudd.  

Men ulempen er at du må ha mange forskjellige kontoer for å motta betalingene dine på. Om du for eksempel skal ha Vipps, Paypal og Klarna, blir dette tre forskjellige kontoer du får inn penger på. 

Med Shopify derimot, har de alle populære betalingsmetoder i Norge integrert i et eget betalingssystem. De tar litt mer for transaksjonene, men dette gjør betalingsmottak mye enklere og mindre tidskrevende. Les mer om Shopify her.

Tungvint menyoppsett

I og med at nettbutikken bli i en egen seksjon, kan du for eksempel ikke integrere kategorier i menyen øverst på nettsiden. Dette gjør det mer tungvint for kunder å bruke butikken din og søke gjennom et stort produktutvalg. 

Men selger du for eksempel 120 til 20 forskjellige produkter og trenger ikke så mange kategorier, er det enkelt å opprette en liten nettbutikk med dette systemet. 

Perfekt for affiliater som markedsfører ett produkt og vil lage en landingsside og motta direkte betaling. Da trenger du ikke en avansert nettbutikløsning som WooCommerce eller Shopify. 

Lyst til å prøve løsningen?

Du kan opprette nettbutikkløsningen gratis gjennom Site123 for å teste alle funksjoner bortsett fra betalingsintegrering. Ellers kan du laste opp produkter og integrere alle funksjoner du ønsker i butikken din helt kostnadsfritt. 

Kom i gang gratis mer Site123 i dag