Kjøpe nettside som allerede har trafikk? Slik kan du gjøre det

Om du ønsker å opprette en blogg eller andre typer innholdssider, kan det være lurt å kjøpe en nettside eller domene som allerede eksisterer. Du trenger nødvendigvis ikke å benytte deg av det samme innholdet, og opprette din egen nettside ved å bruke et etablert domenenavn. Vi skal se nærmere på alternativer for dette, slik at du kan få en enklere start på nettet. men kar, kostnadene kan være ganske høye for domenenavn eller nettsider som allerede er etablert. 

Kjøp komplett nettside på Flippa eller Empireflippers

Dette er de to mest kjente aktørene innfor salg av komplette hjemmesider som har gode inntekter å vise til. 

Før nettsidene havner på empireflipper.com eller konkurrenten flippa.com, tar plattformene en nøye gjennomgang av inntekter og revisjon av selskapet. Men å kjøpe en etablert nettside med masse kunde kommer med sine ulemper. 

1. For det første må du bli kjent med ordresystemet og ordreflyten, kundeservicehåndtering og betalingsterminaler som ligger inne. Dette kan ta ganske lang tid dersom du ikke har kjennskap til hvordan å drive forretning på nett fra før. 

2. Du kan få problemer med kundeporteføljen når nettsidene får et nytt eierskap. Mange kunder kan reagere negativt på dette dersom de har et godt forhold til personene som drev nettsiden tidligere. Her er det viktig å signalisere til kundene at driften fortsetter som normalt og at du skal gi like god oppfølgning til kundene. 

3. Det koster mye å kjøpe en etablert nettside med gode inntekter. DU kan beregne å betale ca. 3 ganger årlige inntekter på nettsiden, og dette kan medføre en stor risiko for deg. Kanskje det er ting som tidligere daglig leder vet om som ikke du vet? Kommer det til å bli problemer i dette markedet over tid på grunn av konkurranse? Det er mye du må tenke over før du betale millioner for en nettside som har gode inntekter akkurat nå. 

Et annet godt alternativ kan være...

Kjøpe et utgått domenenavn gjennom Godaddy eller Domaincoaster

Å kjøpe utgåtte domenenavn har blitt en populær praksis blant nettmarkedsførere, entreprenører og enkeltpersoner som ønsker å etablere sin tilstedeværelse på nettet. Det er flere tjenester som GoDaddy.com og DomainCoaster.com som tilbyr muligheten til å erverve disse utløpte domenenavnene. Men før du hopper på denne trenden, er det viktig å være klar over både fordeler og ulemper ved denne praksisen. 

Fordeler med å kjøpe utløpte domenenavn:

  1. Etablerer autoritet og historie: Mange utgåtte domenenavn har en etablert historie på nettet. De kan ha eksistert i flere år og samlet verdifull trafikk og lenker. Ved å erverve slike domenenavn, kan du dra nytte av den eksisterende autoriteten og historien, og potensielt få en raskere start for ditt eget nettsted eller bedrift.
  2. Trafikkfordeler: Noen utgåtte domenenavn kan ha en betydelig mengde organisk trafikk som fortsetter å strømme til domenet selv etter at det har utløpt. Dette skyldes ofte tidligere eiere som har bygget opp innhold og lenker som fortsatt er relevante. Hvis du kjøper et utgått domenenavn med trafikk, kan du omdirigere denne trafikken til ditt eget nettsted og potensielt dra nytte av allerede etablerte besøkende.
  3. SEO-fordeler: Utgåtte domenenavn med en solid historie kan ha høyere rangering i søkemotorresultatene sammenlignet med helt nye domenenavn. Dette kan gi deg en fordel når det gjelder organisk synlighet og søkemotoroptimalisering (SEO). Du kan bygge videre på den eksisterende SEO-verdien ved å opprettholde relevante lenker og oppdatere innholdet på domenet.

Ulemper med å kjøpe utløpte domenenavn:

  1. Høyere kostnader: Utgåtte domenenavn med høy autoritet og trafikk har vanligvis en høyere prislapp sammenlignet med nye domenenavn. Dette kan være en ulempe for mindre bedrifter eller personer med begrensede budsjett. Prisene kan variere avhengig av domeneets popularitet, relevans og historie.
  2. Potensielle juridiske problemer: Når du kjøper et utgått domenenavn, er det viktig å være forsiktig med å unngå potensielle juridiske problemer. Noen utgåtte domenenavn kan ha tidligere eiere som ikke ønsker å gi slipp på dem, eller det kan være varemerke- eller opphavsrettslige problemer knyttet til domenet. Det er viktig å utføre nøye undersøkelser og konsultere en juridisk ekspert før du kjøper et utgått domenenavn.
  3. Tap av trafikk og autoritet: Selv om det er fordeler med å kjøpe utgåtte domenenavn med etablert trafikk og autoritet, er det også muligheten for å oppleve tap. Hvis du ikke klarer å opprettholde den tidligere kvaliteten på innhold og lenker på domenet, kan du se en nedgang i trafikken og rangeringen i søkemotorene. Dette kan være en betydelig ulempe hvis du ikke klarer å opprettholde den tidligere suksessen til det utgåtte domenenavnet.

Kjøpe utgåtte domenenavn gjennom tjenester som GoDaddy eller DomainCoaster kan være en lønnsom praksis for å dra nytte av eksisterende trafikk, autoritet og SEO-verdi. 

Imidlertid er det viktig å være oppmerksom på ulempene, som høyere kostnader, potensielle juridiske problemer og mulig tap av trafikk og autoritet. 

Før du tar beslutningen om å kjøpe et utgått domenenavn, bør du grundig undersøke domenet og vurdere om fordelene oppveier ulempene for din spesifikke situasjon.