Lag en moderne one-page nettside med Site123

Enten du er en nyoppstartet bedrift eller privatperson som ønsker å lage en fengende og moderne nettside, er one-page løsningen det beste alternativet. Du trenger ikke my innhold for at nettsiden skal se "stor" og levende ut, og krever veldig lite arbeid.

Det beste med on-page løsnignen er at Google oppdater innholdet på nettsiden din mye enkelre, og det er nettopp dette vi vil i begynnelsen - å få en god start i søkemotorene. 

Hva er en on-page løsning?

Dette betyr rett og slett av alt av innholdet på nettsiden din blir lagt ut på hovedsiden din i seksjoner. Når en besøkende klikker på en av sidene dine i menyen, vil han/hun skrolle direkte til denne seksjonen, istedenfor at de havnet på en egen side. 

Med en one-page hjemmeside kan du enkelt redigere selv hvilke sider som dukker opp først ved å endre menyseksjonen. Vår nettside er et typisk oppsett for hvordan en one-page nettside skal se ut. 

  • Banner: Banneren øverst på vår nettside forteller deg hva du kan forvente på vår nettside. Kall det for et slagord eller en CTA som du plasserer her for å vekke interesse til dine besøkende.
  • Fordeler: En fordelsliste er typisk å legge inn etter banneren.
  • Veiledningsside: Gi kundene mer informasjon om hvordan de skal bruke ditt produkt/tjeneste
  • Sammenligning: Sammenlign gjerne med andre lignende produkter på markedet og hva som skiller deg ut i fra andre
  • Priser/tjenester: Legg til priser eller tjenester du tilbyr.
  • FAQ: Gjerne opprette en FAQ side med ofte stilte spørsmål om dine tjenester. 

Etter hvert kan du også legge til din egen blogg med artikler i en egen seksjon for å skrive mer utfyllende om dine produkter og tjenester. 

Dette er et typisk oppsett, men det finner flere varianter, og du kan mikse disse seksjonene slik du vil. 

Hvem passer en on-page hjemmeside for?

Dette kan være aktuelt for alle slags typer bedrifter, alt i fra advokater til dropshippere for enkeltstående produkter. 

En one-page løsning blir som en kampanjeside fremfor en vanlig nettside. den gjør det enkelt for besøkende å finne informasjonen de ønsker med en gang, fremfor å måtte bla seg gjennom flere nettsider for å finne svar på en spesifikt problem. Med andre ord: 

En one-page hjemmeside passer for bedrifter som fokuserer på få tjenester eller produkter, men likevel skape en fyldig og innholdsrik nettside. 

Kan jeg legge til betalingstjenester på nettsiden?

Ja det kan du. Du kan legge til kortbetaling, Paypal og Vipps om du vil. Det er ingen begrensinger på dette med Site123 så lenge du har kildekoden for betalingssystemet du ønsker. 

Om du vil legge til for eksempel Vipps så har du to løsninger. Du kan enten registrere en bedriftskonto hos Vipps for å få kildekoden for direkte integrering på nettsiden. Det andre alternativet er at du legger inn telefonnummeret ditt manuelt slik at kunder betaler direkte rett etter bestilling. 

Er det enkelt å lage sin egen layout for hjemmeside?

Med Site123 er det veldig enkelt fordi du kan velge mellom mange forskjellige maler og seksjoner du kan legge til. I tillegg kan du laste opp dine egne bilder, eller bruke bildedatabasen til Site123 hvor du får tilgang til millioner av bilder. 

Det er også velg enkelt å legge til hver seksjon (side) under hverandre på en on-page nettside. Det eneste du trenger å gjøre er å klikke på + tegnet under hver seksjon, og deretter får du opp en rekke forskjellige alternativer du kan velge mellom, alt i fra rene tekstsider til kampanjesider som du kan gi en spennende layout på. 

Koster det noe å lage en nettside med Site123?

Du kan bygge nettsiden gratis i nettsidebyggeren. Men alle nettsider trenger webhotell og domenenavn etter hvert for at besøkende skal finne deg. Webhotell trenger u ikke å tenke på når du bruker Site123, i og med at dette er inkludert fra første stund. Men ditt eget domenenavn bør du få tilknyttet, og det minste du betaler per måned er på 42 kroner. 

Kan jeg rangere høyt på Google med en Site123 hjemmeside?

Ja det kan du. Dette kommer helt an på arbeidet du legger bak din nettside. Site123 har alle funksjoner du trenger for å rangere høyere på Google. For eksempel: 

  • Skrive egne metatitler og metatekster og bildebeskrivelser
  • Layouten har en UI UX responsiv design
  • Alt av innholdet på en one-page løsning teller som ett

Metatitler og metatekster er viktig for deg for at Google skal forstå hva din nettside dreier seg om. Derfor må du skrive metatitler for hver enkelt side du publiserer. Legg gjerne inn søkeord i begynnelsen av hver metatittel slik at google vurderer om din nettside har godt nok innhold for å rangere for dette søkeordet. 

Responsiv design er også essensielt i dag ettersom de fleste surfer på mobiltelefoner. nettsidene dine skal se like bra ut på mobilskjermer som de gjør på PC-skjermer. 

En annen fordel med one-page løsningen er at alt av innhold kommer på forsiden. Har du for eksempel 10 seksjoner/sider med ca. 400 ord hver, vil dette telle som 4000 ord på forsiden. Noe som kan hjelpe deg med å rangere høyere dersom du er flink med å legge inn søkeord i tekstene, og skaper en homogen sammenheng mellom alle sider. 

Ulemper med on-page hjemmesider

Dette passer ikke for nettsider som ønsker å legge opp mang forskjellige kategorier rundt samme innhold. For eksempel en blogg eller stor tjenesteside som trenger mange sider. Da vil dette se veldig rotete ut for brukeren. 

Da kan du heller velge en multipage nettside i Site123 ved å klikke på "Settings" og deretter "Website type". Da får du opp alternativene "one-page" eller "multipage"

Start en nettside gratis her