Her er tips til å lage ny hjemmeside for 2023

For å lage en ny hjemmeside i 2023 trenger du et verktøy som kan gi deg både en moderne layout og følger Googles retningslinjer for gode hjemmesider. Du trenger en nettside som ser både bra ut på mobiltelefon og PC, og har har rask nedlastingstid slik at brukerne kommer fort i gang med å lese informasjonen du har på nettsiden. 

Her skal vi gå gjennom: 

  • Hvordan du skal strukturere nettsiden
  • Hvilke funksjoner og verktøy du trenger
  • Hvordan bli raskt indeksert på Google

Velg riktig struktur og design på nettsiden din

Oppbygningen av nettsiden din er viktig. Hvilken struktur du skal velge er litt avhengig av hva slags type nettside du trenger. Enten det er en hjemmeside for bedriften, en blogg, eller en nettbutikk, bør alle disse ha litt forskjellig struktur. Vi skal gå gjennom forskjellige typer her: 

Bloggstruktur og oppsett

Her er det viktig at leserne kommer til artiklene dine med en gang. Den første seksjonen skal innholdet de ferskeste artiklene, og du bør også ha muligheten til å sortere artikler enkelt ut i fra hvilke som er mest populære. 

Du må også kunne legge inn tagger slik at du kan opprette kategorier etter hvert som du skriver. Kategorier er et viktig virkemiddel for at Google skal oppfatte hva du skriver om, og i tillegg hjelper dette leseren i å finne frem til mer stoff om ett enkelt emne. 

Du bør også legge til en profil om deg selv som skribent. Legg til lenker til sosiale medier og annen kontaktinformasjon, slik at Google forstår at det er en ekte person som skriver blogginnleggene. 

Bilde over artikkelinnlegg på en blogg hjemmeside

Ny hjemmeside for bedrifter

En hjemmeside for bedrifter skal være dit "firmakort på nett". Derfor er det viktig at kundene får tak i din kontaktinformasjon så raskt som mulig. E-post skjema, telefonnummer, lenker til sosiale medier og andre kontaktflater skal vises tydelig øverst på nettsiden. 

Det kan også vøre en fordel å velge en one-page løsning ved at kunden scroller til enkelte seksjoner ved å klikke på menyvalgene. Dette er en stor fordel dersom du skal ha en nettside uten mye tekst. 

En hjemmeside for bedrifter bør også ha en seksjon over ansatte og hvilken kompetanse de har. Her kan du også lenke opp til ansattes e-postadresser og lege ut bilder slik at kunder kan kontakte ansatte direkte. 

Banner bilde av en bedrift hjemmeside

Hjemmeside for restauranter, kafeer og utesteder

Her må det være fokus på bilder av lokalene og menyutvalget. Nettsidene dine skal selge en ambianse og følelse av stedet. Derfor er det viktig å bruke mye bilder for å få den rette stemningen av lokalene. 

For det er jo nettopp dette folk kjøper når de skal ut og kose seg. Spise og drikke kan de tross alt gjøre hjemme for en billigere penge, så det er opp til deg å selge en opplevelse. 

Meny kart som viser en pen layout fra Site123

Lag en pen menykart, lag sider over tilstelninger og aktiviteter, og sørg for gode bilder som viser frem alt dere har å tilby. her er det også viktig at dere velger en plattform som er mobiloptimalisert, slik at bilder og grafiske elementer kommer tydelig frem på små skjermer. 

Banner for en cafe eller restaurant nettside

Kriterier for en moderne hjemmeside

Det er mange kriterier for en hjemmeside. Kanskje du har egne kriterier i tillegg til disse som vi skal skrive om her. Men det viktigste er at du velger en plattform som støtter disse kravene: 

Mobiloptimalisert design: I dag bruker nordmenn mobiltelefonen mest når de surfer på nettet. Dette betyr at du er nødt til å ha en god layout på små skjermer. Derfor bør du velge en plattform som automatisk tilrettelegger tekst og bilder for alle typer skjermer. 

Enkle plugins for analyse: Det skal være enkelt å legge til nødvendige analyseverktøy du trenger som Googe Search Console og Google Analytics, slik at du kan måle trafikken og utviklingen av dine nettsider. 

Enkel struktur og menyoppsett: Du bør ha muligheten til å legge opp menyer og kategorier slik du vil, og ikke følge et standard oppsett. Dette er viktig å tenke over med tanke på brukeropplevelsen av din nye hjemmeside. 

Moderne layout funksjoner: Plattformer du bruker skal ha muligheten til å tilpasse layouten slik du vil ha den, og det skal være enkelt å endre på den etter hvert. Det er ikke sikkert du blir fornøyd med resultatet med en gang, og da er det viktig at du ikke er begrenset til en bestemt mal. 

Kontaktskjema og ansatte: Det må være enkelt å integrere et kontaktskjema på nettsidene fremfor å legge ut e-postadressen direkte. Dette sparer deg for mye uønsket spam. I tillegg bør det være enkelt å opprette ansatteprofiler for å vise frem hvem som jobber i bedriten med en elegant layout. 

Integrering av sosiale medier: I begynnelsen er det viktig å opprette flere sosiale medier som kontaktflater. Det bør være mulig å integrere for eksempel messenger chat eller å legge ut innlegg enkelt til dine sosiale medier for å skape trafikk. 

Bilde av noen som besøker en nettside på mobiltelefonen

Hvilke plattformer er gode for å lage nye hjemmesider?

En av de enkleste plattformene som har alle moderne funksjoner som en nettside trenger er Site123. Men godt mobiloptimaliserte nettsider vet du at kundene dine får en god brukeropplevelse uavhengig av skjermstørrelse. 

I tillegg støtter den alle funksjoner som er nevnt ovenfor for å utvikle en ny hjemmeside enkelt uten å måtte bruke mye tid på å forstå systemet. 

Med en intuitiv og brukervennlig plattform kan du se nøyaktig hvordan nettsiden din vil se ut før du publiserer. I tillegg har du 24-timers support på live chat om du skulle ha behov for hjelp. 

Mobiltelefon med apper som kan integreres på en ny hjemmeside

Hvor mye koster det å lage en ny hjemmeside?

Dette kommer litt an på om du kan gøre mesteparten av publiseringen selv. Om du trenger en utvikler til å gjøre jobben for deg kan dette fort koste over 1500 kroner per time for å få hjelp. 

Med Site123 derimot koster det ingenting å få en ny gratis layout gjennom oss. Det eneste du betaler for er webhotell og ditt domene, så hjelper vi deg i gang med å lage en mal for dine nye nettsider. 

Men om du har behov for at vi skal gjøre hele jobben for deg, kan du få hele jobben unnagjort for kun 4990,- inkludert layout, legge til tekst, bilder og andre funksjoner du trenger på nettsiden. Vi kan også være behjelpelig med å utvikle tekst. 

Hvor rasket kan jeg få laget en hjemmeside?

Du kan publisere en hjemmeside med Site123 allerede i dag om du har litt tid til overs. Systemet er veldig enkelt å lære seg, og du kan publisere eksisterende innhold på plattformen. 

Alt er egentlig avhengig av hvor mye innhold du har klart. Selve webhotellet og domenenavn kan du opprette på dagen og begynne å publisere. 

Med 3 enkle steg kan du lage din egen nettside: 

1. Velg pakken som passer best for deg

2. Fyll ut skjema og bestill direkte for å få tilsendt en mal i løpet av 24 timer

3. Du kan begynne å redigere alt innhold og opprette en ny hjemmeside