Nettside pris fra 42 kroner per måned

Liker du layout og design på Site123Norge? Denne nettsiden er 100 % laget med Site123s plattform, og det finnes mange alternativer for å tilpasse nettsidene selv. Programvaren er så enkel at alt kan gjøres innomhus på bedriften, uten at du trenger å ansette dyre byråer. Basic-pakken holder for de fleste som har et eget domenenavn. Denne pakken koster ikke mer enn 501 kroner per år, tilsvarende 42 kroner per måned. 

I denne artikkelen får du vite mer om: 

  1. Hva du får i de forskjellige pakkene fra Site123
  2. Hvilke designmuligheter du har med plattformen
  3. Hvordan publisere din egen nettside

Det er også helt gratis å komme i gang og prøve systemet på Site123 om du åpner en konto her

1. Priser og forskjell på pakkene

Site123 tilbyr 4 forskjellige pakker avhengig av hvilke funksjoner og tillegg du ønsker. Den rimeligste pakken hetter Basic, og Gold er den dyreste pakken. Her skal du få vite hva som er inkludert: 

Basic-pakken 

Du får med et gratis domenenavn om du velger å betale for 12 måneder. Dette tilsvarer 501 kroner per år. Vanlig pris for et domenenavn er på 200 kroner per år. Du kan ikke velge et .no domene, men du kan velge .com, .net, .org og mange flere. Om du ønsker kan du overføre et norsk domenenavn til Site123 og bestille gjennom en norsk registrar. 

Du får 3GB diskplass og 3GB båndbredde, perfekt for små bedrifter, blogger eller landingssider. 

Advanced-pakken

Denne pakken inkluderer 10GB båndbredde og 10 GB diskplass, noe som passer for større bedrifter som skal utvikle veldig innholdsrike nettsider. I tillegg er det inkludert 2 profesjonelle e-postadresser som du kan tilknytte domenet du velger. Du kan også oversette nettsiden din til 1 ekstra språk, om du vil tilby informasjon på både norsk og engelsk.

Prisen på Advanced er 611 kroner per år, tilsvarende 51 kroner per måned. 

Professional-pakken

Med denne pakken kan du opprette en egen e-postliste og sende inntil 2500 personer. Denne pakken passer best for veletablerte bedrifter som trenger en integrert løsning for å ta kontakt med kundene. Båndbredde og diskplass er også økt til 35GB, og du får 5 profesjonelle e-postadresser tilknyttet ditt domene. DU kan også tilknytte en liten nettbutikk med muligheten for å motta inntil 100 ordre per måned. 

Prisen på Professional-pakken er 923 kroner i året, tilvarende 77 kroner per måned.

Gold-pakken

Dette er e-handelsløsningen til Site123, som tilbyr 50GB lagringsplass og båndbredde, samt en e-postliste inntil 10 000 beskjeder. Du kan motta inntil 500 bestillinger per måned, og du kan oversette nettsidene til 5 forskjellige språk. DU kan tilknytte enkle betalingsgatewayer som Paypal og Stripe. 

Prisen er på 1234 kroner per år, tilsvarende 103 kroner per måned. 

Det site123 fungerer best til:

  • Enkle nettsider med moderne layout og design
  • Mobiloptimaliserte nettsider perfekt for små bedrifter
  • Blogger og informasjonssider med enkel tilgang til bilder

Det site123 ikke passer til: 

  • Store nettbutikker som har mer behov for varelagerløsninger
  • Nettbutikker som vil integrere norske betalingsløsninger som Vipps

I bunn og grunn er dette en nettsidebygger som er først og fremst skap for å lage dynamiske og stilrene nettsider for små bedrifter. E-handelsløsningen er ikke like bra som Shopify eller WooCommerce om planen er å skape en komplett nettbutikk. 

2. Hvilke designmuligheter du får med Site123

Du kan velge mellom en klassisk flerside layout, one-page løsning eller landingsside. Her skal vi forklare forskjellen på disse tre løsningene. 

Flerside: Dette betyr at du oppretter flere uavhengige seksjoner og sider for å få bedre struktur på alt innholdet. Skal du ha mye innhold på nettsidene anbefales dette, og heller opprette lenker til forskjellige seksjoner. 

One-page: Passer for bedrifter og blogger som ikke skal ha alt for mange undersider og vil at nettsidene skal se mer fyldige ut. På en one-page løsning scroller leseren til forskjellige seksjoner på nettsiden når de klikke på menyene.  

Landinsside: Denne løsningen passer best for dem som vil markedsføre noen få produkter eller tjenester som de tilbyr, uten behov for menyer og kategorier til forskjellig innhold. Hensikten med dette er at kunden skal få en logisk oppbygning på teksten med flere call-to-actions underveis. 

Gratis bildebank med over 1 million + bilder

En stor fordel for mange som utvikler side egne nettsider er at du får tilgang til et enormt antall bilder som du kan bruke på nettsidene dine uten å betale for dem. Dette kalles for "royalty free" bilder som du får direkte tilgang til på Site123. 

Skal du for eksempel lage et blogg innlegg kan du gå til "image library", så kan du søke etter bilder som passer til innlegget. For eksempel dette bildet:

bilde fra bildebanken til site123

Du kan velge bilder ved å søke på ord som passer til tema du skriver om. 

Seksjoner på Site123

I motsetning til andre nettsidebyggere, får du ikke en bestemt mal å jobbe med. Istedenfor bygger du nettsiden din ut i fra seksjoner. Dette gir deg mer kontroll over signet, og sparer deg for mye tid på å få layouten til å passe teksten din. DU tilpasser layouten slik du vil ha den!

3. Hvordan publisere en nettside med Site123

Det er enkelt å publisere og se arbeidet ditt underveis. Inn på plattformen får du full oversikt over hvordan nettsiden til skal se ut: 

Bilde av hvordan kontrollpanelet ser ut

Her ser du et utdrag av hvordan kontrollpanelet ser ut på Site123. På venstre side får du oversikt over alle seksjoner og sider på nettsiden din. Du kan klikke på den for å redigere hver enkelt seksjon. 

Seksjoner legges automatisk til menyen du ser til høyre øverst på nettsiden, men du kan velge selv hvilke sider og seksjoner som skal linkes til på hver enkelt. 

For å publisere nettsiden klikker du på den grønne knappen øverst til høyre hvor det står "publish". 

Enkelt å få hjelp med publiseringen

Site123 har døgnåpen live chat som hjelper deg med å designe nettsidene dine. Du kan spørre dem om hva som helst som angår seksjoner og layout på nettsiden. De kan også hjelpe deg med tekniske ting som du kanskje synes er vanskelig.

Når du logger deg inn på Site123, ser du en snakkeboble nederst til høyre. Klikk på denne for å få opp et chat-vindu: 

chat vindu på Site123


 Det går veldig raskt å få svar fra en kundeservicemedarbeider. Som regel tar dette ikke mer enn 5 minutter.